Foto: Shutterstock

Pirmdien Krustpils novadā aizturēts kāds vīrietis, kurš dažas dienas iepriekš Aglonas novadā pēdā sašāvis citu vīrieti, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Aizvadītajā sestdienā VP Preiļu iecirknis saņēma informāciju, ka pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības Aglonas novada Šķeltovas pagastā ir vērsies 1985. gadā dzimis vīrietis, kuram konstatēta šauta brūce pēdā. Veicot operatīvas darbības, noskaidrota aizdomās turamā persona un uzsākts kriminālprocess.

Ierodoties notikuma vietā, aizdomās turamā persona netika sastapta. Taču, veicot kratīšanu pārbaudāmās personas dzīvesvietā, izņemti vairāki spridzekļiem un šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti – divas vītņstobra karabīnes, trīs pistolei līdzīgi priekšmeti, 459 dažāda kalibra patronas, šaujamieroču sastāvdaļas, sešas granātas un šaujampulveris. Nekavējoties sākta aizdomās turamā vīrieša meklēšana.

Realizējot meklēšanas pasākumus, pirmdien Preiļu iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki sadarbība ar VP Speciālo uzdevumu bataljonu Krustpils novadā aizturēja iespējamo vainīgo – 1973. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš bija tiesāts par nelegālu šaujamieroču uzglabāšanu.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, tiek skaidroti notikušā apstākļi un ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Tuvākajā laikā tiesa lems par drošības līdzekļu piemērošanu aizdomās turamajai personai.

Policijā atgādina, ka par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!