Foto: Shutterstock

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir nosūtījis Ludzas rajona prokuratūrai kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes amatpersonu par vidēja smaguma miesas bojājumu tīšu nodarīšanu, portāls “Delfi” uzzināja birojā.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, IDB noskaidroja, ka šī amatpersona ārpus dienesta pienākumu pildīšanas sadzīviska konflikta laikā ar kādu privātpersonu zaudēja savaldīšanos un izdarīja sitienu ar dūri pa cietušās personas galvu, tādējādi cietušajam tika konstatēti vidēja smaguma miesas bojājumi – sejas sasitums un vairāku galvaskausa kaulu lūzumi.

Kriminālvajāšanu lūgts sākt pēc Krimināllikuma 126. panta 1. daļas, kas par vidēji smaga miesas bojājuma nodarīšanu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

IDB 2020. gada pirmajos sešos mēnešos veicis pirmstiesas izmeklēšanu 137 kriminālprocesos, kā arī šajā periodā izskatīti un izanalizēti vairāk nekā 700 saņemtie iesniegumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!