Foto: PantherMedia/Scanpix

Policisti Daugavpilī aizturējuši zagli, kurš no pagrabiem bija nozadzis velosipēdus, elektroinstrumentus un citas mantas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Lāsma Kursīte.

29. augustā un 22. septembrī VP Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirknis saņēma informāciju par zādzībām no pagrabtelpām Daugavpilī.

Saistībā ar notikušo tika uzsākti vairāki kriminālprocesi un noskaidrota iespējamā vainīgā persona – 1977. gadā dzimis vīrietis. Pašlaik policija turpina izmeklēšanu un meklē mantu īpašniekus.

No pagrabiem tika nozagti velosipēdi, elektroinstrumenti un citas mantas. Personas dzīvesvietas kratīšanas laikā tika izņemta arī pārtaisīta gāzes pistole. Policistiem izdevās atgūt daļu no nozagtajām mantām un atgriezt tās likumīgajiem saimniekiem, taču daļai mantu šobrīd tiek meklēti īpašnieki.

Veicot izmeklēšanu, 22. septembrī tika noskaidrota un aizturēta aizdomās turamā persona – 1977. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem likumpārkāpumiem.

Vīrietim draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 175. panta 3. daļas.

Pēc 175. panta 3. daļas, par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!