Foto: F64

Valsts policija (VP) prokuratūrai nodevusi lietu par Rīgas brīvostas amatpersonas prettiesisku, neefektīvu un neekonomisku rīcību, kuras dēļ Latvijai nodarīts kaitējums vairāk nekā viena miljona apmērā, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Lai arī policija neatklāja aizdomās turētās personas vārdu, portālam "Delfi" zināms, ka tas ir bijušais Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieks Aigars Pečaks.

Amatpersona vadīja un īstenoja projektu "Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra".

Septembrī VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) pabeidza izmeklēšanu lietā, kas bija kvalificēta pēc Krimināllikuma 319. panta trešās daļas - par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas.

Apsūdzība celta pret amatpersonu, kura Rīgas brīvostas pārvaldnieka prombūtnes laikā ir pildījusi tās pienākumus. Amatpersonas darbība, īstenojot projektu "Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra", no uzsākšanas brīža 2006. gada 17. februārī līdz 2012. gada 14. maijam, izraisīja smagu seku iestāšanos 2015. gada 11. augustā, nodarot kaitējumu Latvijas valstij 1 012 467,00 eiro apmērā.

Pierādījumi par personas saistību ar inkriminētajām noziedzīgajām darbībām tika nostiprināti, un šī gada septembra beigās krimināllieta tika nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Portāls "Delfi" jau 2016. gadā vēstīja, ka ENAP nolēmusi sākt kriminālprocesu par iespējamiem kriminālpārkāpumiem Rīgas brīvostā. Minētais kriminālprocess izrietēja no Valsts kontroles veiktās revīzijas, kurā tika atklāti trūkumi projekta realizācijā.

Pečaks arī šogad kopā ar savu bijušo priekšnieku Leonīdu Loginovu tika atzīti par vainīgiem dienesta ļaunprātīgā izmantošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!