Foto: Shutterstock

Aizvadītajās brīvdienās, no piektdienas līdz svētdienai Valsts policija (VP) Kurzemē pieķērusi 13 personas, kas pie savu spēkratu stūres bija sēdušies alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Piecos gadījumos dzērājšoferiem arī nav bijušas attiecīgā transportlīdzekļa vadītāja apliecības.

Seši no pieķertiem dzērājšoferiem vadījuši velosipēdus – Saldū, Skrundā, Virgas un Valdgales pagastos un Talsu novadā.

Savukārt Brocēnu novadā kāds 1994. gadā dzimis vīrietis vadījis paštaisītu, nereģistrētu mopēdu, būdams 1,15 promiļu reibumā.

Tāpat likumsargi aizturējuši trīs automašīnu "BMW" vadītājus, kas pie stūres sēdušies alkohola ietekmē. Diviem no šoferiem nebija autovadītāja apliecību.

Autovadītāji bez tiesībām un alkohola reibumā pieķerti arī Skrundā, Ventspilī un Kuldīgā.

Piecos gadījumos ir uzsākti kriminālprocesi par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu likumpārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Likumsargi laika posmā no piektdienas līdz svētdienai kopumā pieņēmuši 204 lēmumus administratīvo pārkāpumu lietā, no tiem 99 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!