Foto: DELFI
Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūra tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts sievietes izvarošanā un seksuālā vardarbībā, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Kā norādīts apsūdzībā, vīrietis šī gada februārī, pirmās tikšanās laikā ar cietušo kļuva agresīvs un ar mērķi apmierināt savu dzimumtieksmi, satvēra cietušo sievieti aiz matiem un ar spēku aizvilka uz istabu, kur pavēlēja viņai izģērbties, nepaklausīšanas gadījumā piedraudot izmest sievieti pa ēkas sestā stāva logu. Pēc kā apsūdzētais veica dzimumaktu pret cietušās gribu, pielietojot vardarbību, kā arī veica cita veida seksuālo vardarbību, nodarot cietušai miesas bojājumus.

Pateicoties Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Centra iecirkņa darbinieku operatīvai rīcībai personas noziedzīgās darbības tika pārtrauktas, un persona tika aizturēta.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 159. panta pirmās daļas, proti par izvarošanu un 160. panta otrās daļas jeb par seksuālu vardarbību. Par šādiem noziegumiem vīrietim draud līdz pieciem gadiem ilga brīvības atņemšana.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!