Foto: DELFI
Valsts policijai izdevies atrast vīrieti, kurš 1. janvārī Ludzā uz ceļa braucamās daļas bija novietojis sprādzienbīstamu priekšmetu. 1978. gadā dzimušais vīrietis savu vainu atzinis. Viņš skaidrojis, ka lādiņu atradis mežā, bet to uz ceļa novietojis, jo vēlējies pārbaudīt operatīvo dienestu reaģēšanas spējas, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Policijā atgādina, ka 1. janvārī pulksten 00.12 Valsts policija sadarbībā ar Valsts robežsardzi, veicot komandantstundas kontroles pasākumus Ludzā, uz ceļa braucamās daļas konstatēja sprādzienbīstamu objektu.

Izvērtējot visus iespējamos riskus, teritorija ap tā atrašanās vietu nekavējoties tika norobežota.

Notikuma vietā ieradās Nacionālo bruņoto spēku Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas grupa.

Tika konstatēts, ka uz ceļa novietotais objekts ir B2 kategorijas kara lādiņš. Sprādzienbīstamais priekšmets tika aizvests, lai drošā vietā, neapdraudot citu cilvēku dzīvību un veselību, tiktu neitralizēts.

Apzinoties šāda nozieguma bīstamību un veicot plašus operatīvās meklēšanas pasākumus, 26. janvārī likumsargiem izdevās noskaidrot 1978. gadā dzimuša vīrieša saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu.

Aizdomās turētais vīrietis nekavējoties tika aizturēts. Neatliekamā kārtā tika veikta arī kratīšana vīrieša dzīvesvietā, taču citi sprādzienbīstami objekti vai munīcija netika atrasti.

Persona jau agrāk bija nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Vīrietis savu vainu atzina. Viņš stāstīja, ka lādiņu ir atradis mežā. Kā motīvu, kāpēc lādiņu ir novietojis uz ceļa, vīrietis minēja to, ka vēlējies pārbaudīt operatīvo dienestu reaģēšanas spējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!