Foto: LETA

Sestdien, 13. martā, ceļu satiksmes jomā pieņemti 642 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 22 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Krista Andersone.

Visvairāk dzērājšoferu pieķerti Zemgalē, kur par automašīnas vadīšanu grādīgo dzērienu ietekmē policija sodījusi septiņus autovadītājus. Seši dzērājšoferi reģistrēti Rīgas reģionā, četri Vidzemē, četri Kurzemē un viens Latgalē.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 69 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši četri cilvēki. Trīs ceļu satiksmes dalībnieki cietuši Vidzemes reģionā un viens – Rīgā.

No 642 administratīvo pārkāpumu lēmumiem 292 ir par ātruma pārsniegšanu, divi par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu iespaidā un četri par agresīvo braukšanu.

Jau ziņots, ka Latvijā pērn reģistrēti 733 satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti transportlīdzekļu vadītāji reibumā. Gadu iepriekš tādi bija 663, bet vēl gadu iepriekš 684 negadījumi. 2789 protokoli pērn noformēti par braukšanu alkohola reibumā un 211 par braukšanu narkotiku reibumā. Dzērājšoferu skaits pērn, salīdzinot ar 2019. gadu, samazinājies par 750.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!