Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šī gada 18. martā Valsts policija (VP) saņēma iesniegumu no kādas sievietes, kas janvārī veica 16 000 eiro maksājumu uz kādu kriptovalūtas kontu ar mērķi veikt finanšu investīcijas, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Šobrīd policija skaidro lietas apstākļus.

VP atgādina, ka joprojām tiek fiksēti gadījumi, kad iedzīvotāji kļūst par finanšu krāpnieku upuriem un zaudē lielas naudas summas.

Cietusī pastāvīgi dzīvo Lielbritānijā, taču minēto darījumu veica izmantojot Latvijas bankas kontu. No iesnieguma secināms, ka krāpnieciskās darbības attiecība pret sievieti tika veiktas Lielbritānijā, kas liecina par to, ka šī ir ne tikai Latvijā sastopama krāpniecības shēma, bet gan starptautiska līmeņa problēma.

Policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem saņemot telefona zvanus no nezināmām personām, kuras runā tikai un vienīgi krievu valodā, kas stādās priekšā, kā dažādu uzņēmumu finanšu brokeri vai arī par dažādu cita aroda "finanšu speciālistiem". Minētie "finanšu speciālisti" pārliecina cilvēkus uzsākt investīciju darbības, izmantojot dažādas Latvijā nereģistrētās virtuālas interneta platformas, kā arī piedāvā palīdzību visā procesā, lai uzsāktu investīcijas.

Viens no pēdējā laika aktuālākajiem krāpšanas veidiem ir, kad iedzīvotājiem tiek piedāvāts ieguldīt finanses virtuālās interneta platformās. Respektīvi, iedzīvotāji periodiski saņem telefona zvanus no nezināmām personām, kas uzdodas par finanšu brokeriem vai citiem finanšu speciālistiem. Minētie "finanšu speciālisti" pārliecina cilvēkus uzsākt investīciju darbības, izmantojot dažādas Latvijā nereģistrētas interneta platformas, kā arī piedāvā palīdzību procesā, lai uzsāktu veikt investīcijas

Likumsargi aicina iedzīvotājus nebūt pārlieku uzticīgiem, sargāt savu personīgo informāciju, nevienam ne telefoniski, ne rakstiski neatklāt banku kontu piekļuves datus, nevērt vaļā aizdomīgos e-pastos saņemtas saites un kritiski izvērtēt jebkuru saņemto informāciju. Gadījumos, ja ir notikusi krāpšana, par to iespējams ziņot vēršoties ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai iesniedzot iesniegumu elektroniski portālā Latvija.lv. Savukārt riska informāciju par dažādām aizdomīgām darbībām interneta vidē iespējams nosūtīt izskatīšanai policijai mobilajā aplikācijā "Mana Drošība," portālam "Delfi" pastāstīja policijas pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!