Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) paātrinātā procesa kārtībā rosinājis Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai uzsākt kriminālvajāšanu pret fizisku personu, kas iepriekš vairākkārt nonākusi tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, par 100 eiro kukuļa došanu Valsts policijas (VP) amatpersonai, portāls "Delfi" uzzināja birojā.

Krimināllietas materiāli liecina, ka fiziska persona, kas iepriekš sistemātiski izdarījusi administratīvos pārkāpumus ceļu satiksmes jomā, deva kukuli VP amatpersonai ar mērķi izvairīties no administratīvās atbildības par automašīnas vadīšanu bez noteiktajā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Ņemot vērā krimināllietas izmeklēšanas apstākļus un fiziskās personas vairākkārtēju nonākšanu tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, KNAB 28. aprīlī lūdza tiesai piemērot aizdomās turētajai personai drošības līdzekli – apcietinājumu –, lai nodrošinātu, ka persona neizvairās no pirmstiesas izmeklēšanas un neizdara jaunus noziedzīgus nodarījumus.

Biroja preses paziņojumā citēts KNAB priekšnieks Jēkabs Straume, kurš norādījis, ka sekmīgas pirmstiesas izmeklēšanā ļoti liela loma bijusi VP profesionalitātei. "Kolēģi no Valsts policijas izmeklēšanas laikā sadarbojās ar KNAB un sniedza visu nepieciešamo atbalstu, kas apliecina abu iestāžu vienoto redzējumu par godprātīgu valsts pārvaldi un kopīgiem pūliņiem noziedzīgu nodarījumu apkarošanā," sacījis Straume.

KNAB kriminālprocesu uzsāka 21. aprīlī un izskatīja paātrinātā procesa kārtībā aizdomās par iespējamu Krimināllikuma 323. panta pirmajā daļā noteikto noziedzīgo nodarījumu – kukuļdošanu. Krimināllikums par šādu pārkāpumu paredz pat piecus gadus ilgus cietumsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!