Rīgas apgabaltiesa pirmdien slēgtā tiesas sēdē sāka skatīt netiklās darbībās ar mazgadīgajiem apsūdzētā ASV pilsoņa Tomasa Pendletona lietu, pastāstīja tiesā.
Pendletona lietu tiesai nodeva jau pagājušā gada sākumā, bet viņu aizturēja 2001.gadā. Kopš aizturēšanas brīža viņš atrodas apcietinājumā, lai gan advokāts Oskars Rode vairākkārt lūdza mainīt ārzemniekam piemēroto drošības līdzekli. Lietu paredzēts izskatīt līdz 23.maijam.

Pendletons apsūdzēts par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar mazgadīgajiem pretdabiskā veidā, par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo un par erotisko materiālu izgatavošanu, kuros iesaistīti mazgadīgie. Prokuratūra par pierādītām uzskata vismaz desmit epizodes.

1943.gadā dzimušais Pendletons periodiski viesojās Latvijā. Viņš apgalvoja, ka vēlējies izstrādāt velotūrisma maršrutus. Amerikānis daudz ceļoja pa Latvijas pilsētām, apmeklēja skolas, kur piedāvāja mācīt angļu valodu skolēniem. Pendletons iesaistījās ar bērniem sarunās, apmainījās ar adresēm, dažreiz apmeklēja nepilngadīgo dzīvesvietas, uzturējās ģimenēs un rotaļājās ar bērniem.

Kratīšanas laikā Pendletona somā atrada kailu bērnu fotogrāfijas un medikamentus. Ir aizdomas, ka viņš bērnu dzērieniem pievienojis farmaceitiskos līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!