Foto: LETA
Naktī uz ceturtdienu ap pulksten 2 Valmieras novadā kāds jaunietis mērķtiecīgi skrēja virsū un nogrūda zemē Valsts policijas (VP) darbinieci, kura vēlējās ar jauniešu kompāniju pārrunāt to, ka viņi lieto alkoholu un trokšņo, traucējot apkārtējo iedzīvotāju nakts mieru, portālam "Delfi" ziņoja VP pārstāve Zane Vaskāne.

Pēc tam, kad jaunietis policisti nogrūda, viņa guva miesas bojājumus un vērsās medicīnas iestādē. Uzbrukums notika dienesta pienākumu pildīšanas laikā un policijas amatpersona bija tērpta formas tērpā, tādēļ uzbrucējs apzinājās, ka viņa priekšā ir policists, preses paziņojumā medijiem raksta VP.

2004. gadā dzimušais jaunietis tika aizturēts. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Policiste pie jauniešiem devās pēc tam, kad saņēma izsaukumu, ka Sedā jaunieši lieto alkoholu un trokšņo, traucējot apkārtējo iedzīvotāju nakts mieru.

VP atgādina, ka par pretošanos varas pārstāvim vai mērķtiecīgu uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, kad tās pilda dienesta pienākumus, ir paredzēta kriminālatbildība un sods par šādiem pārkāpumiem ir bargs – tai skaitā, brīvības atņemšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!