Foto: Valsts kanceleja

Vīrieti, kurš sociālajos tīklos publicēja premjera Krišjāņa Kariņa (JV) fotogrāfijas, kurās viņš redzams alkoholisko dzērienu veikalā bez sejas maskas laikā, kad masku valkāšana it kā jau bijusi obligāta, atradusi un sodījusi Datu valsts inspekcija (DVI), ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". Šīs fotogrāfijas izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā.

LTV arī uzrunāja šo vīrieti, kurš līdz 2020. gada 1. oktobrim strādāja par apsargu alkoholisko dzērienu veikalā. Oļegs Baikovs piemēroto sodu sauca par "nepanesamu," arī norādīja, ka esot trīs bērnu tēvs, kurš esot šobrīd bez darba. DVI vīrietim piemēroja 500 eiro sodu par to, ka viņš sociālajos tīklos publicējis Ministru prezidenta Kariņa fotogrāfijas.

DVI skaidroja, ka tā ir nelikumīga personas datu izmantošana, jo premjera fotogrāfijas ņemtas no veikala videonovērošanas kamerām.

Baikovs LTV skaidroja, ka fotogrāfijas publicējis pērnā gada novembra beigās, dalījies ar fotogrāfiju "savā grupā" pēc tam, kad viņam tās atsūtītas. Tobrīd viņš veikalā vairs neesot strādājis.

DVI savukārt ieguvusi informāciju arī par vairākām citām epizodēm, kad šī "prettiesiski iegūtā informācija" tikusi publicēta sociālās tīklošanas vietnēs, un, lai gan informācija bijusi publicēta no diviem vai trim it kā no dažādiem profiliem, DVI rīcībā esošā informācija liecina, ka šo profilu īstais lietotājs ir viena pati persona, vēstīja DVI direktores vietniece Lāsma Dilba. Fotogrāfijas parādījās dažādos sociālo tīklu profilos, taču tie bija viens ar otru saistīti.

Premjers soctīklos nonākušos attēlus skaidroja šādi: bildes bija uzņemtas vasarā, kad sejas masku valkāšana vēl nav bijusi obligāta. To apstiprināja arī DVI veiktā izmeklēšana. Inspekcijā LTV norādīja, ka diena, kad tika uzņemtas šīs bildes, sakrita ar Baikova maiņas dienu.

Vīrietim ir tiesības apstrīdēt lēmumu par administratīvā soda piemērošanu.

LTV norādīja, ka visi veikala apsargi pirms maiņas sākuma paraksta dokumentu par datu aizsardzību un apņemas neizplatīt tālāk videonovērošanas kameru ierakstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!