Foto: F64

Pagājušā nedēļa Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes amatpersonām pagāja veiksmīgi sasniedzot labu rādītājus nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā. Tika izņemti gan tabakas izstrādājumi, gan nelegāli ražots alkohols un degviela.

Proti, 3. augustā VP Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības Krāslavas novadā noskaidroja 1980. gadā dzimuša vīrieša saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti. Kratīšanas rezultātā tika izņemti 800 litri brāgas un 94 litri kandžas.

Par faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Nelegālo akcīzes preču apkarošanas pasākumi turpinājās arī 5. augustā, kad VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki veicot operatīvos pasākumus, Daugavpils novadā pie 1973. gadā dzimuša vīrieša, izņēma 850 litrus dīzeļdegvielas.

Par faktu tika uzsākta administratīva lietvedība par nelikumīgas dīzeļdegvielas glabāšanas faktu.

Tāpat arī 5. augustā VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas operatīvo pasākumu laikā Daugavpilī noskaidroja 1977. gadā dzimuša vīrieša saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti, kā rezultātā tika izņemti 8180 gabalus cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes marķējumu un 2400 gabalus cigarešu bez akcīzes marķējumu, ka arī 9200 eiro skaidras naudas, kura, iespējams, iegūta nelegālā ceļā.

Vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 221.panta 1. daļas, kā arī pēc Krimināllikuma 195.panta 1.daļas par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!