Foto: Valsts policija

Ceturtdien, 16. septembrī, Valsts policija (VP), veiksmīgi sadarbojoties ar Valsts meža dienestu un VP Speciālo uzdevumu bataljona policistiem, Jelgavas novadā aizdomās par nelikumīgām medībām aizturēja trīs vīriešus. Par notikušo sākti vairāki kriminālprocesi, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Dace Kalniņa.

16. septembrī pēc plānotas policijas operācijas Jelgavas novada Svētes pagastā tika aizturēti trīs vīrieši, kuri ar ieroci, kam nebija ieroču nēsāšanas atļaujas, pārvietojās ar Latvijā nereģistrētu automašīnu un, iespējams, veica nelikumīgas medības. Visas personas tika aizturētas Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā un ievietotas īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Likumsargi tajā pašā dienā veica kratīšanu vīriešu dzīvesvietās, kur tika atrastas un izņemtas 175 patronas un trīs metāla bundžas ar nezināmas izcelsmes pulverveida vielu, kā arī vairāki desmiti litri brāgas un kandžas.

Šobrīd visiem trim vīriešiem ir piemērots tiesību ierobežojošs, tomēr ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis un kriminālprocesa ietvaros turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas, kā arī pēc 112. panta otrās daļas, 15. panta ceturtās daļas par noziedzīga nodarījuma izdarīšanas mēģinājumu.

Krimināllikuma 233. panta otrā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Par nelikumīgām medībām Krimināllikuma 112. panta otrā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!