Foto: F64

Šī gada 29. septembrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu – persona pieļāva robežas joslas infrastruktūras gar Latvijas un Krievijas robežu izbūvi, pārkāpjot būvniecības jomu un publisko iepirkumu reglamentējošo normatīvo aktu prasības, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, nolaidīgi pildot valsts amatpersonas pienākumus, neveica viņam ar likumu uzliktos pienākumus, kas ietver sevī darbību kopumu, kas nepieciešams tāda apjomīga un valstiski svarīga objekta kā valsts robežas infrastruktūras izbūve pārraudzīšanai, lai šis objekts gan atbilstu Valsts robežsardzes vajadzībām, gan finanšu līdzekļi tiktu izlietoti paredzētajiem mērķiem, kā arī lai novērstu kaitējumu Valsts robežsardzei.

Prokuratūra saistībā ar iespējamām nelikumībām valsts austrumu robežas izbūvē apsūdzējusi bijušo Valsts robežsardzes priekšnieku Normundu Garbaru, uzņēmēju Māri Peilānu un vēl vairākas personas, noskaidroja aģentūra LETA.

Amatpersonas nolaidības rezultātā izraisītas smagas sekas, proti, valstij nodarīts mantisks zaudējums vairāk nekā 5,4 miljonu eiro apmērā.

Prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 319. panta trešās daļas. Šis krimināllikuma pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!