Foto: F64

Sestdien, 4. decembrī, pēc pulksten 2 naktī Tukuma novada Slampes pagastā tika saņemts trauksmes signāls no videnovērošanas iekārtām, kas piefiksēja personu neatļautu piekļūšanu tehnikas degvielas bākām. Likumsargi aizdomās par degvielas zādzību no traktortehnikas tajā pašā naktī aizturēja trīs vīriešus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Dace Kalniņa.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas. Atbilstoši likumam par zādzību, ja tā izdarīta ar iekļūšanu, var tikt piemērota brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem.

Saistībā ar minēto notikumu likumsargi saņēma sirsnīgus pateicības vārdus no uzņēmuma, kura īpašumā notika zādzība: "Vēlos pateikt lietu paldies Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa darbiniekiem par profesionālu pienākumu pildīšanu, jo īpaši: Dzintaram Černovam, Rihardam Ozolam, Normundam Kacānam," sacījis uzņēmuma valdes loceklis.

"Netālu no notikuma vietas sastapu aizdomīgu pretī braucošu automašīnu, kurai sekoju un sazinājos ar policijas darbiniekiem. Likumsargi darbojās ļoti profesionāli, izspēlējot dažādus attīstības scenārijus – ceļus, par kuriem degvielas zagļi varētu pārvietoties. Visbeidzot policijas proaktīvas darbības rezultātā zagļus izdevās aizturēt ar pilnām degvielas kannām un pārējo inventāru, ar kuru palīdzību tika veikta zādzība. Jāņem vērā, ka zagļu aizturēšana notika apmēram 30 kilometru attālumā no zādzības vietas, nosprostojot zagļiem ceļu un liedzot tālāku kustību ar automašīnu, kas pierāda, ka šie policijas darbinieki ļoti labi pārzina novada ģeogrāfiju."

Uzņēmuma pārstāvis sacījis, ka minētie Tukuma policisti izrādīja ieinteresētību un vēlmi palīdzēt veiksmīgi atrisināt situāciju, parādīja policijas profesionalitātes spējas darboties sniegotos, miglainos un tumšos laika apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!