Foto: Pixabay
168 kilogramu baltās narkotiskās vielas, kas, visticamāk, ir kokaīns, nonākšana Latvijā banānu kastēs, iespējams, ir loģistikas kļūme, žurnālistiem sacīja Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas priekšnieks Sandis Radziņš.

Kā žurnālistiem norādīja likumsargs, narkotiskā viela, visticamāk, ir kokaīns, taču, lai to apstiprinātu, jāsagaida analīžu rezultāti.

Radziņš minēja, ka komersants, kurš saņēmis banānu kravu ar narkotikām, aktīvi sadarbojas ar policiju un sniedz visu nepieciešamo informāciju. Divi veikali, kuros piegādātas banānu kastes ar narkotikām, ir Rīgā.

Viņš sacīja, ka gadījumā, ja baltā pulverveida viela ir kokaīns, tā ir otra lielākā kokaīna izņemšana Latvijā.

Līdz šim vērienīgākā narkotiku krava, kāda līdz šim aizturēta Latvijā ir aptuveni divas tonnas kokaīna, ko policija uzgāja kādā saimniecībā Koknesē.

Jau vēstīts, ka 2019. gada janvārī Kokneses novadā kādā privātmājas teritorijā tika uzieta krava ar 42 kartona kastēm, kas tika sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo – "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu. Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti vairāki Latvijas pilsoņi.

Portāls "Delfi" rakstīja, ka dienu pirms Ziemassvētkiem Valsts policijā vērsās kāda mazumtirdzniecības tīkla drošības dienests, informējot, ka Rīgā divos veikalos banānu kastēs zem šiem augļiem atrasti iepakojumi ar baltu pulverveida vielu. Veicot procesuālās darbības, VP izņēma 168 iepakojumus ar vielu, kas vizuāli atgādina kokaīnu.

Noskaidrots, ka prece ievesta no Dienvidamerikas un notiek aktīva sadarbība ar uzņēmumiem, kuri saņēma konkrēto banānu partiju. Patlaban kriminālprocesā nav aizturēto personu; izmeklēšana turpinās.

Kā portālam "Delfi" norādīja VP pārstāvis Radziņš, policijai ir vairākas izmeklēšanas versijas un ir jāsaprot, vai šīs narkotikas bija paredzētas Latvijas tirgum, vai tā ir bijusi loģistikas kļūda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!