Foto: Shutterstock

Liepājā gadumijā, iespējams, nogalinātā divus gadus vecā bērna ģimene jau pirms notikušā bija nonākusi bāriņtiesas redzeslokā par iespējamu vardarbību pret kādu citu bērnu, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu raidījums.

"Delfi" jau vēstīja, ka 31. decembrī Valsts policijā saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka Liepājā kādā dzīvoklī ir atrasts divgadīga bērna līķis ar redzamiem zilumiem uz ķermeņa.

Par notikušo sākts kriminālprocess un ir aizturēts bērna mātes dzīvesbiedrs. Policija arī norādīja, ka 1. janvārī vīrietim lūgts piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu. Tas patlaban stājies spēkā. Vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Kā vēsta LTV, 31. decembrī Liepājā kādā dzīvoklī Karostā bērna māte bija izsaukusi ātro palīdzību savam bērnam, bet mediķi, ierodoties norādītajā adresē, tūlīt ziņoja policijai, ka dzīvoklī atraduši zēna līķi ar acīmredzamiem asinsizplūdumiem.

Liepājas bāriņtiesa LTV atklāja, ka mirušā zēna ģimene tās redzeslokā nonākusi aptuveni pirms mēneša saistībā ar iespējamu vardarbību pret citu šīs ģimenes atvasi.

Bāriņtiesā uzsākta pārbaude, lai izvērtētu, vai bērniem ģimenē ir piemēroti un droši apstākļi, taču tobrīd nešķita, ka kādam no bērniem varētu draudēt letāls iznākums, pastāstīja Liepājas pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāja Taiga Ziemele.

Liepājas Sociālais dienests ģimenei turpinot piedāvāt nepieciešamo palīdzību.

Atbildīgie dienesti LTV neatklāja, cik un kāda vecuma bērni ir šajā ģimenē, vēl tikšot izvērtēts, vai viņi tur var palikt.

"Delfi" jau vēstīja, ka bērna mirstīgās atliekas ir nosūtītas ekspertīzei, lai noteiktu nāves iemeslu.

Policisti par notikušo uzsākuši kriminālprocesu par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!