Foto: LETA

Imunologs Jevgēnijs Ņikiforenko, kuru iespējamā seksuālā izmantošanā apsūdzējušas aptuveni 20 pacientes, vērsies policijā pret Latvijas Televīzijas raidījuma "De facto" žurnālisti Olgu Dragiļevu, ziņojot par fizisku un emocionālu vardarbību no viņas puses, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Pēc "Panorāmā" stāstītā, Ņikiforenko policijai apgalvojis, ka žurnāliste filmēšanas laikā, mēģinot viņu panākt, esot spēcīgi parāvusi ārstu aiz rokas augšdelma. Savukārt no piedzīvotā stresa ārstam sākusi sāpēt galva.

Gan žurnāliste, gan televīzijas operators norāda, ka safilmētais materiāls pierāda, ka žurnālistei pat nebija iespējas pieskarties un nodarīt pāri ārstam. Proti, ārsta bēgšana no žurnālistes jautājumiem no sākuma līdz galam nofilmēta gan ar operatora Aiņa Kupča kameru, gan arī ar Olgas Dragiļevas telefonu un žurnālisti šos materiālus iesnieguši arī Valsts policijai.

Valsts policija pēc imunologa iesnieguma sākusi administratīvo procesu par iespējamu maznozīmīga miesas bojājuma nodarīšanu. Kā LTV skaidroja policijas pārstāve Simona Grāvīte, ir nozīmēta ekspertīze, "lai noskaidrotu šo miesas bojājumu smaguma pakāpi, šādu ekspertīzi veiks tikai uzsāktā procesa ietvaros".

Jau vēstīts, ka pēc vairāku sieviešu iesniegumiem Valsts policija 2009. gadā uzsāka kriminālprocesu, kas pēc četriem gadiem tika izbeigts un lieta līdz tiesai tā arī nenonāca. Kā vēstīja Latvijas Radio podkāsts "Dokumentārijs", sievietes uzskatīja, ka vizītēs pie šī imunologa piedzīvotais bijusi seksuāla vardarbība un ka viņš veicis savai specialitātei neatbilstošas manipulācijas. Sievietes pārsūdzēja lēmumu vienreiz, bet prokuratūra to atstāja spēkā. Taču pēc podkāstā "Dokumentārijs" publiskotā žurnālistu pētījuma ģenerālprokurors Juris Stukāns nolēmis vēlreiz pārskatīt lietu, pieprasot visus tās materiālus, lai lemtu par to pārbaudi un turpmāko rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!