Foto: Pexels.com, Tima Miroshnichenko

Šī gada janvārī Vidzemes prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu kāda vīrieša apsūdzībā par izdarītu sava brāļa slepkavību, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Kā norādīts apsūdzībā, vīrietis kopīgi ar savu brāli lietoja alkoholu, kad strīda laikā paņēma saimniecības nazi un tīši iedūra cietušajam sirds rajonā. No gūtajiem durti grieztajiem ievainojumiem iestājās vīrieša nāve.

Prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 116. panta, kas kā sankciju paredz mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta izskatīšanai nodota Vidzemes rajona tiesai.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pērn 9. jūlijā Valsts policija saņēma informāciju, ka Limbažu novadā kādā īpašumā atrasts 1965. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – diviem naža dūrieniem sirds apvidū. Ierodoties notikuma vietā, policija aizturēja 1962. gadā dzimušu vīrieti, mirušā vīrieša brāli. Policijā sākts kriminālprocess par slepkavību.

Kā stāstīja Valsts policijas pārstāve Zane Vaskāne, izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka starp brāļiem izcēlies ģimenes konflikts, kura laikā 1962. gadā dzimušais vīrietis paņēmis nazi un divas reizes iedūris brālim. Tā rezultātā 1965. gadā dzimušais vīrietis miris notikuma vietā. Aizturētais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā gan par velosipēda vadīšanu alkohola reibumā, gan par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!