Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP), saņemot informāciju no kurjerdienesta kompānijas par vīrieti, kurš ilgstoši saņem aizdomīgus sūtījumus no Nīderlandes, veica pārbaudi un atklāja nelikumīgo narkotisko vielu apriti, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka 2003. gadā dzimušais vīrietis narkotiskās vielas iegādājies tumšajā tīmeklī "DarkNet", pasūtot tās no Nīderlandes, un tās saņemtas, izmantojot kurjerdienestu starpniecību. Sūtījumu saņemšanā vīrietis iesaistījis 2005. gadā dzimušo līdzdalībnieku. Iegūtās narkotikās vielas 2003. gadā dzimušais vīrietis pārdevis klientiem Latvijā, un, visticamāk, ar to nodarbojies jau gadu.

Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā Rīgā, Iļģuciemā, policisti konstatēja un atsavināja apmēram vienu kilogramu mefedrona un 0,5 gramus karfentanila. Mefedrons savā iedarbībā ir līdzīgs ekstazī, amfetamīnam un koakīnam, savukārt karfentanils ir ļoti spēcīgs sintētiskais opiāts, kuru izmanto veterinārajā medicīnā, lai iemidzinātu lielus dzīvniekus. Pat pavisam neliela šīs vielas deva var būt nāvējoša cilvēkam.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

2003. gadā dzimušajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, savukārt līdzdalībniekam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!