Foto: Picjumbo
Ceturtdienas vakarā kādai automašīnai Ziepniekkalnā izsists stikls un iespējams bijis arī mēģinājums automašīnu dedzināt, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijā (VP). Tikmēr informācija sociālajos tīklos liecina, ka mašīnai varētu būt Ukrainas numurzīme.

Ieraksts "Facebook" grupā "Gribu palīdzēt bēgļiem" liecina, ka ceturtdienas vakarā kādai Ziepniekkalnā novietotai automašīnai ar Ukrainas numurzīmi tika izsists stikls un sabojātas vadītāja durvis, kā arī bijis mēģinājums dedzināt automašīnu.

VP apstiprina, ka ceturtdienas vakarā Rīgas Zemgales iecirkņa apkalpojamajā teritorijā ir bojāta kāda automašīna, izsists stikls un iespējams ir bijis mēģinājums veikt dedzināšanas darbības.

Tāpēc VP ir uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas, ir nozīmētas ekspertīzes un šobrīd notiek aktīvs darbs.

Pagaidām no plašākiem komentāriem policija atturas.

Krimināllikuma 185. panta 1. daļas punkts par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu nosaka, ka par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Vienlaikus VP nav reģistrējusi incidentus, kas vērsti pret atbraukušajiem Ukrainas iedzīvotājiem. Jau vēstīts, ka 24. februārī sākās Krievijas pilna apjoma iebrukums Ukrainā. No Ukrainas ir aizbēguši vairāk nekā trīs miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!