Foto: LETA

Valsts policijā (VP) līdz šim nav konstatēti gadījumi, kad kāds nodarbinātais paudis atbalstu Krievijas īstenotajai agresijai Ukrainā, tomēr iekšējās kontroles rezultātā konstatēti atsevišķi VP darbinieki, par kuriem iegūta riska informācija un tādēļ uzsākta pārbaude, portālam "Delfi" pavēstīja policijas pārstāve Simona Grāvīte.

Pret konkrētajiem likumsargiem pārbaudes norisinās gan VP iekšienē, gan kopā ar citām kompetentajām iestādēm, norāda Grāvīte.

"Mēs uztveram šādus apgalvojumus ārkārtīgi nopietni, iestādē ir izstrādāti strikti iekšējās kontroles mehānismi gan pieņemot dienestā un darbā jaunos darbiniekus, gan vērtējot esošos. Ja tiks konstatēti konkrēti gadījumi un apstiprināsies informācija, personas, kuri atbalsta Krievijas uzsākto karu, militāro agresiju un veiktos noziegumus Ukrainā – Valsts policijas rīcība būs stingra un tūlītēja – dienestā tādām personām nav vietas, " portālam "Delfi" pauž VP pārstāve.

Viņa arī piemin, ka šobrīd policijā nav personu, kas šī iemesla dēļ būtu paši atstājušas dienestu vai būtu atvaļinātas.

Jau vēstīts, ka Krievija ceturtdien, 24. februārī, sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši". Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) uzsākusi izmeklēšanu par situāciju Ukrainā. Palielinās civiliedzīvotāju upuru skaits, kā arī bēgļu plūsmas.

Tāpat vēstīts, ka Latvijā pastrādātos noziegumus saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā policija nevērtē kā masveidīgus – pirms nedēļas VP Latvijā fiksējusi vairākus likumpārkāpumus un noziedzīgus nodarījumus, par kuriem sākti 30 kriminālprocesi, vairāk nekā 60 administratīvo pārkāpumu procesi un vairāk nekā 120 resoriskās pārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!