Foto: Pixabay

Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar taksometra vadītāja rīcību, par kuru sociālajos tīklos neizpratni pauda un likumsargiem sūdzējās pasažiere, kuru par lūgumu pārtraukt atskaņot Krievijas himnu, viņš pazemojošā veidā bija "izsēdinājis" no automašīnas.

Valsts policijā norāda, ka saistībā ar šo gadījumu šobrīd ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta 1. daļas – par huligānismu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Izmeklēšanā tiek vērtēts vai nav saskatāms arī kāds cits noziedzīgs nodarījums, piemēram, naida noziegums, papildina policijā.

Šajā lietā iesaistītais taksometra vadītājs bija izmantojis taksometru kompānijas mobilās aplikācijas profilu, kas pieder citam vadītājam, taču policisti ir noskaidrojuši īsto personu, kura vadīja automašīnu.

Policija pieņēmusi šī cilvēka paskaidrojums un kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.

Valsts policija šo gadījumu vērtē kā ārkārtēju un aicina iedzīvotājus ziņot arī par līdzīgiem gadījumiem, notikuma brīdī zvanot policijai pa tālruni 110, vēršoties tuvākajā iecirknī klātienē vai nosūtot iesniegumu elektroniski, apstiprinātu ar elektronisko parakstu, uz e-pastu: pasts@vp.gov.lv.

Jau ziņots, ka, braucot naktī ar taksometru, tā šoferis Viktors atskaņoja Krievijas himnu un citu mūziku krievu valodā, bet pēc aicinājuma to izslēgt, rupji atbildēja un izvilka aiz matiem no mašīnas – tā sociālajos medijos stāsta cietusī, kura saskārās ar šādu pieredzi "Bolt" braucienā uz mājām.

"Bolt" reģionālais vadītājs Latvijā Raimonds Bērziņš portālam "Delfi" izteica nožēlu par to, ka klientam ir nācies piedzīvot šādu situāciju, uzsverot, ka "Bolt" nekādā veidā neatbalsta vardarbību un šāda šofera uzvedība ir nepieņemama.

"Mēs esam nekavējoties sazinājušies ar šoferi un bloķējuši viņa iespēju strādāt ar "Bolt" lietotni. Šajā gadījumā esam pilnībā kompensējuši klientes braucienu, kā arī esam pauduši gatavību sadarboties ar klientu un policiju visos veidos," uzsvēra Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!