Foto: Shutterstock

Maija izskaņā Valsts policija (VP) Rīgā aizturēja kādu vīrieti un sievieti, kuri nozaguši nomas elektroskrejriteni. Zagļu automašīnas bagāžniekā atrasts ne tikai skrejritenis, bet arī detaļas no citiem elektroskrejriteņiem, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Policijā tika saņemts izsaukums par to, ka Jūrkalnes ielā Rīgā nozagts elektriskais skrejritenis. Likumsargi izbrauca uz notikuma vietu, kur kādas firmas darbinieki pastāstījuši, ka elektriskajam skrejritenim nav reģistrēts vadītājs, savukārt GPS izsekošanas dati liecina, ka skrejritenis ļoti ātri pārvietojas.

Policisti noskaidroja, ka skrejritenis atrodas kādā "BMW" markas automašīnā, tāpēc informācija nodota VP Ceļu policijas ekipāžām. Meklētā automašīna pēc neilga brīža tika atrasta Rīgā, Lielirbes ielā pie kāda lielveikala.

Pārbaudot automašīnu, likumsargi tās bagāžniekā atrada ne vien nozagto elektrisko skrejriteni, bet arī dažādas detaļas no citiem, iespējams, zagtiem skrejriteņiem.

Saistībā ar notikušo policisti aizturēja 1961. gadā dzimušu vīrieti un 1981. gadā dzimušu sievieti. Abas personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā un savu vainu elektriskā skrejriteņa zādzībā atzina. Turpmākās izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka vīrietis un sieviete arī iepriekš bija nozaguši citu elektrisko skrejriteni, kuru jau pārdevuši kādai tirdzniecības vietai.

Par šo gadījumu VP Zemgales iecirknī uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!