Foto: LETA
Aizvadītajā nedēļas nogalē Limbažos uz ielas atrasts piekauts 1983. gadā dzimis vīrietis, kurš no gūtajiem ievainojumiem nomira, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP). Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēti 2002. gadā un 2003. gadā dzimuši vīrieši.

Aizturētajiem tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Policijā skaidroja, ka svētdien, 5. jūnijā pulksten 17.54 VP saņēma informāciju, ka Limbažos uz ielas atrasts piekauts 1983. gadā dzimis vīrietis. Neskatoties uz veiktajiem reanimēšanas pasākumiem, vīrietis mira.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Limbažu iecirkņa amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas bijis par iemeslu cietušā nāvei. Neilgi pēc notikušā, ņemot vērā aculiecinieku sniegto informāciju, aizturēti divi vīrieši.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu Krimināllikuma 125.panta 3.daļā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Abi aizturētie vīrieši jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par zādzību izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!