Foto: Valsts policija

Otrdien, 23. augustā, Jelgavā kāda sieviete konstatēja, ka pie viņas mašīnas riepas ir piestiprināts kaprona diegs, kura otrs gals piesiets atkritumu konteinerā ievietotam improvizētam, iespējams, sprādzienbīstamam priekšmetam, kuram ir ar vilces spēku darbināms palaišanas mehānisms, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policija (VP).

Policijā atzīmēja, ka tajā pašā dienā VP operatīvi noskaidroja personu, kas ierīci uzstādīja, un viņu aizturēja. Aizdomās turētajam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.

VP norādīja, ka 23. augustā pulksten 12.30 Jelgavā, Pētera ielā, 1987. gadā dzimusi sieviete konstatēja, ka pie viņas automašīnas riepas diska atrodas piestiprināts kaprona diegs.

Pārbaudot, ar ko diegs ir savienots otrā galā, sieviete atkritumu konteinerā konstatēja pašizgatavotu, iespējams, sprādzienbīstamu priekšmetu ar vilces spēku darbināmu palaišanas mehānismu.

Sieviete nekavējoties sazinājās ar Valsts policiju un uz notikuma vietu tika izsaukta arī pretterorisma vienība "Omega", kuras sapieri pašdarināto priekšmetu neitralizēja un izveidoja par derīgu tālākai transportēšanai.

Šobrīd tiek gaidīts eksperta slēdziens, vai improvizētais, iespējamais sprādzienbīstamais priekšmets ir nopietns apdraudējums sabiedrībai.

Tajā pašā dienā īsi pirms pusnakts aizdomās par šo noziedzīgo nodarījumu Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki veiksmīgā sadarbībā ar Kriminālpolicijas biroja amatpersonām aizturēja 1977. gadā dzimušu vīrieti, kurš nenoliedza savu vainu, iespējamā sprādzienbīstamā priekšmeta izgatavošanā.

Kratīšanas laikā vīrieša dzīvesvietā tika atrasts un izņemts ierocim līdzīgs priekšmets, kas, iespējams, var radīt apdraudējumu sabiedrībai, veselībai un dzīvībai.

Kriminālprocesā izņemtajam priekšmetam ir nozīmētas ekspertīzes.

25. augustā Zemgales rajona tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, izmeklēšana turpinās.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 117. panta trešā punkta un 15. panta trešās daļas par sagatavošanos slepkavībai vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Krimināllikums par šādu nodarījumu kā sodu paredz līdz pat mūža ieslodzījumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!