Foto: Valsts policija

Turpinot aktīvu darbu saistībā ar akcizēto preču nelegālu apriti, 30. augustā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros veica sankcionētu kratīšanu Bauskas novada Īslīces pagastā, kur tika uzieta nelegāla akcīzes preču tirdzniecības vieta, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

1963. gadā dzimušas sievietes dzīvesvietā tika atrasti un izņemti aptuveni 20 litri šķaidīta spirta un 2840 vienības dažādu veidu cigarešu bez Latvijas akcīzes markām. Lai noteiktu precīzu iegādātā alkohola daudzumu un sastāvu, ir noteiktas nepieciešamās ekspertīzes.

Likumsargi aizturēja nelegālā alkohola un cigarešu tirgotāju un šobrīd viņai ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Kriminālprocess tika uzsākts pēc Krimināllikuma 221.6 panta un 221.1 panta pirmās daļas, un izmeklēšana turpinās.

Par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus (nelikumīgi alkoholiskie dzērieni), realizāciju persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas akcīzes nodokļa markām, realizāciju nelielā apmērā, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā, var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!