Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirknī vērsusies kāda 1986. gadā dzimusi sieviete, kura šogad no maija līdz jūlijam aizņēmās 31 895 eiro, lai interneta vidē nopelnītu, veicot darījumus ar kriptovalūtu, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Izmantojot uzticēšanos, sieviete tika maldināta par darbībām kriptovalūtas tirgū, tādējādi viņa krāpniekiem pārskaitīja teju 32 000 eiro, kas nebija viņas personīgie līdzekļi, bet aizņēmumi.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

VP uzsver, ka gadījumos, kad ar personu sazinās nepazīstamas personas, kuras runā tikai un vienīgi krievu valodā, un dēvē sevi par finanšu brokeriem vai speciālistiem, solot ievērojamu peļņu no ieguldījumiem kriptovalūtas tirgū, nekavējoties jāpārtrauc saruna.

"Vieglas, lielas un ātras peļņas solītāji ir krāpnieki! Tieši tādi paši krāpnieki ir pašpasludinātie eksperti un izdomātu iestāžu drošības nodaļu darbinieki, kuri sola palīdzēt atgūt zaudētos ieguldījumus vai arī brīdina, ka jūsu bankas kontā notiek nelikumīgas darbības. Nekomunicējiet ar šādām personām, arī izmantojot īsziņas vai lietotni "Whatsapp"," brīdina policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!