Foto: LETA

Sestdien, 1. oktobrī, laika posmā no pulksten 7 līdz pulksten 20 Valsts policija (VP) sākusi astoņus administratīvos procesus par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem, portāls "Delfi" uzzināja VP.

VP kopumā reģistrējusi 42 notikumus par iespējamiem aģitācijas noteikumu pārkāpumiem vidē vai sabiedriskās kārtības pārkāpumiem. Lielākajā daļā gadījumu, policijai veicot pārbaudi, informācija nav apstiprinājusies un pārkāpumi nav konstatēti. Tajā pat laikā konstatēti atsevišķi gadījumi, kas atspoguļojas kā iedzīvotāju nepieņemama uzvedība, bet šie incidenti bijuši īslaicīgi un nav apdraudējuši kopējo sabiedrisko kārtību un drošību.

Kopumā par aģitācijas materiālu – plakātu, bukletu – neatļautu izvietošanu vidē vēlēšanu dienā sākti astoņi administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī četras resoriskās pārbaudes. Iespējamie pārkāpumi fiksēti visā Latvijas teritorijā, bet lielākā daļa administratīvo procesu sākti Latgales reģionā. Atsevišķi reģistrētie notikumi vēl tiek vērtēti..

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vēlēšanu dienā visbiežāk saņēma informāciju par deputātu kandidātu komunikāciju sociālajos tīklos.

Birojs saņēma gandrīz 80 iedzīvotāju signālus par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem. Izvērtējot saņemtās informācijas saturu, KNAB lems par 11 administratīvo pārkāpumu procesu uzsākšanu.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume norādījis, ka birojs, kas ir viens no priekšvēlēšanu aģitācijas uzraugiem, šodien aizvadītajās 14. Saeimas vēlēšanas vērtē kā mierīgas. Salīdzinājumā ar iepriekšējām Saeimas vēlēšanām ievērojami palielinājusies iedzīvotāju ziņošanas aktivitāte sociālajos tīklos, vēršot iestādes uzmanību uz iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem. "Liels paldies iedzīvotājiem, kas nepalika vienaldzīgi un iesaistījās vēlēšanu uzraudzībā, ziņojot KNAB un citām kompetentajām iestādēm," sacīja Straume.

VDD iepriekš vēstīja, ka līdz pulksten 19 tas saņēmis 60 signālus par iespējamiem pārkāpumiem.

Kā ziņots, sestdien notika 14. Saeimas vēlēšanas. Iecirkņi Latvijā bija atvērti no pulksten 7 līdz 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!