Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki, veicot kontroli uz Latvijas–Krievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli ievest ievērojamu daudzumu dažādu medikamentu. Gandrīz divdesmit veidu zāles blisteros, tūbiņās un pudelītēs bija paslēptas starp kravas transportlīdzekļa vadītāja personīgajām mantām, portālam "Delfi" sacīja dienestā.

Šā gada 10. oktobrī Terehovas muitas kontroles punkta muitnieki, veicot no Krievijas iebraukušā kravas transportlīdzekļa vizuālo kontroli, konstatēja vairākas tukšas dažādu veidu medikamentu paciņas.

Turpinot pārbaudi, transportlīdzekļa vadītāja personīgajās mantās un automobiļa ledusskapī tika atrasti medikamenti lielā daudzumā un plašā sortimentā.

Kontroles rezultātā tika izņemti iepakojumi ar 1500 kapsulām "Omeprazola" un 5580 tabletēm dažādu citu medikamentu – "Pankreatīna", "Tetraciklīna", "Amoksicilīna", "Citramona", "Furadonīna", "Dimedrola", "Donormila", "Erinīta" un citu, kā arī 13 tūbiņas ar "Dimeksīda" un "Ortofēna" ziedēm.

Par zāļu nelikumīgu ievešanu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Papildus tam izņemtas arī 29 pudelītes ar "Korvalola" pilieniem. To sastāvā ir fenobarbitāls, kas iekļauts Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru sarakstā – bīstamās psihotropās vielas, kuras var tikt izmantotas ļaunprātīgos nolūkos.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1 panta otrās daļas pret vienu personu par, iespējams, narkotiskas vai psihotropas vielas saturoša izstrādājuma, kura aprite ir aizliegta vai ierobežota, pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai nelikumīgā veidā.

Krimināllikuma 190.1 panta otrā daļa paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!