Foto: LETA
Šī gada 5. oktobrī Daudznozaru specializētās prokuratūra tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēta sieviete par to, ka, vadot transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un izraisīja avāriju, kurā bojā gāja divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Jau vēstīts, ka šā gada 8. jūlijā, īsi pirms pulksten 12, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Mārupes novadā notikušu smagu autoavāriju, kurā iesaistīta kravas automašīna un vairākas vieglās mašīnas.

Valsts policijā (VP) portālam "Delfi" toreiz atklāja, ka avārijā, kurā iesaistītas piecas mašīnas, bojā gājuši divi cilvēki, savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā sacīja, ka avārijā cietuši pieci cilvēki, no kuriem četri nogādāti slimnīcā.

Prokuratūrā portāls "Delfi" uzzināja, ka apsūdzētā sieviete, vadot savu transportlīdzekli, pirms apdzīšanas manevra uzsākšanas nepārliecinājās par ceļu satiksmes drošību, proti, vai netiks traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, vai apdzīšanas laikā netiks traucēti pretim braucošie transportlīdzekļi un vai pēc apdzīšanas viņa varēs atgriezties iepriekšējā braukšanas joslā, netraucējot apdzenamo transportlīdzekli.

Tā rezultātā notika traģisks ceļu satiksmes negadījums.

Pirmstiesas kriminālprocesā noskaidrots, ka apsūdzētā savu transportlīdzekli vadīja, lai gan viņai nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Policijai viņa uzrādīja viltotu Ukrainas vadītāja apliecību, kas izdota it kā uz viņas vārda.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Kā ziņots, avārijas rezultātā vienā vieglajā automašīnā tika iespiesti cilvēki, bet no kravas automašīnas notika degvielas noplūde. Negadījuma dēļ tika apstādināta satiksme uz vairākām stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!