Foto: Pexels.com, Kindel Media
Šā gada 28. septembrī Valsts policijā (VP) tika saņemta informācija par kāda 33 gadus veca vīrieša nolaupīšanu, kas izdarīta, pielietojot draudus un vardarbību, lai izspiestu no viņa 375 eiro parādu.

Aizdomās ar noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti trīs vīrieši. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

28. septembrī kāds iedzīvotājs VP ziņoja, ka ir redzējis kā trīs vīrieši, pielietojot fizisku spēku, ievilka automašīnā citu vīrieti un aizbrauca nezināmā virzienā.

Par notikušo nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 153. panta noziedzīga nodarījuma pazīmēm, proti, par personas nolaupīšanu.

VP uzsāka iespējamo vainīgo vīriešu meklēšanu. Veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību, policisti noskaidroja un aizturēja visus trīs aizdomās turētos vīriešus, kuri dzimuši 1993., 1994. un 1998. gadā.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka 28. septembrī trīs iespējamie vainīgie vīrieši nodarīja cietušajam miesas bojājumus, lai šādi izspiestu no viņa 375 eiro naudas parādu.

Vīrieši cietušo vairākkārt iespaidojuši fiziski, sitot ar dūrēm pa dažādām viņa ķermeņa daļām, kā arī pret viņa gribu iesēdināja automašīnā un aizveda nezināmā virzienā. Pēc tam fiziskā iespaidošana notikusi arī ar golfa nūju, kas atradusies automašīnas bagāžas nodalījumā. Ar to vairākas reizes cietušajam sists pa kājām un galvu, kamēr golfa nūja salūzusi.

Brīdī, kad cietušais vīrietim tika sists arī ar gumijas āmuru, kāds garāmgājējs to pamanīja un sitējus iztraucēja, tādējādi ļaujot cietušajam aizbēgt no pāridarītājiem.

Visi trīs aizturētie vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā.

Oktobra sākumā vienam no aizturētajiem tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt pārējiem diviem ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šobrīd cietušais turpina ārstēties mājās.

Par noziedzīgo nodarījumu, šajā gadījumā par personas nolaupīšanu, vainīgajiem kā sods var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!