Foto: LETA

"Ar meitu vasarā braucām ar velo (viņa bērnu krēsliņā), pēkšņi mūs taranē auto, kad viņam pateicu, lai pievalda savus nervus, tas turpināja taranēt, strauji nobremzējot priekšā. Pēc kā izkāpa no auto un sita man un manai meitai (1,5 gadi, jā). Rezultātā meitai pārsista lūpa," par šādu Rīgā, Pārdaugavā notikušu gadījumu informē kāds mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājs.

Saskaņā ar viņa rakstīto situācijai bijuši vairāki liecinieki, tika izsaukta policija. Pēc tam cietušie devušies uz medicīnas iestādi, lai tiek piefiksētas traumas, vēlāk – uz policiju rakstīt iesniegumu.

"Pēc laika mani uzaicināja sniegt liecības par notikumu. Bet policija atteicās uzsākt administratīvo lietu, jo netika (!!!) konstatēta fiziska vai emocionāla vardarbība ne pret mani, ne pret manu meitu. Arī izziņa no medicīnas iestādes neskaitās, un liecinieks arī neskaitās," turpina "Twitter" lietotājs.

Viņš arī informē, ka autovadītājs pārvietojies ar konkrēta uzņēmuma auto, taču, vēršoties šajā uzņēmumā, velobraucēja sniegtā informācija esot ignorēta.


Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, šī gada 5. jūlijā saņemta informācija par konfliktsituāciju starp divām personām netālu no tirdzniecības centra Āzenes ielā.

Valsts policija ieradusies notikuma vietā, kur izsaucējs policistiem izskaidroja notikušo situāciju ceļu satiksmē, kas raisījusi savstarpēju konfliktu, kā rezultātā, iespējams, cietis vienas iesaistītas puses mazgadīgs bērns.

Policisti piedāvājuši uz notikuma vietu izsaukt medicīnisko palīdzību, taču esot saņēmuši atteikumu.

Uzsākta resoriskā pārbaude, un aptaujāts arī notikušā liecinieks.

Dažas dienas vēlāk policijā saņemts arī oficiāls iesniegums no mazgadīgā bērna tēva, aicinot izvērtēt otra vīrieša rīcību, veikt preventīva rakstura pārrunas un saukt pie atbildības viņu par bērna fizisku un emocionālu iespaidošanu.

Resoriskās pārbaudes laikā skaidroti visi notikušā apstākļi, tostarp konflikta cēlonis, iegūti iesniedzēja, liecinieka un automobiļa vadītāja paskaidrojumi, ņemta vērā arī medicīniskā izziņa par bērnu, kura saņemta no medicīnas iestādes un iesniegta policijā. Pats iesniedzējs nebija vērsies pie mediķiem saistībā ar iespējamiem miesas bojājumiem.

Valsts policijā informē, ka starp iegūtajiem faktiem, apstākļiem un liecībām tika konstatētas pretrunas un nesakritības. Izvērtējot visu policijas rīcībā esošo informāciju un liecības, bērna fiziskas un emocionālas ietekmēšanas fakts neesot apstiprinājies. Līdz ar to pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt administratīvā pārkāpuma procesu, par to informēts arī iesnieguma iesniedzējs.

Likumsargi ar otru konfliktā iesaistīto personu veikuši preventīva rakstura pārrunas par uzvedības normu ievērošanu sabiedriskā vietā.

Valsts policijā norāda, ka, ja persona nav apmierināta ar pieņemto lēmumu, tā var vērsties prokuratūrā ar iesniegumu izvērtēt pieņemtā lēmuma atbilstību tiesību normām un lūgt prokuroru iesniegt protestu par pieņemto lēmumu, ja tas ir nepamatots. Taču policijas rīcībā esošā informācija liecinot, ka vīrietis nav vērsies pie augstāk stāvošām Valsts policijas amatpersonām vai prokuratūrā. Tāpat vīrietis nav vērsies arī Valsts policijas Iekšējās kontroles birojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!