Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) Augšdaugavas novadā izņēma degvielu un aptuveni 350 litrus nelikumīga alkohola, Daugavpils pilsētā nelikumīgus tabakas izstrādājumus – 156 700 cigaretes, savukārt Rēzeknes novadā atklāja un likvidēja nelikumīga alkohola ražotni un konfiscēja aptuveni 450 litrus nelikumīga alkohola, portālu "Delfi" informēja policijā.

Šī gada 18. oktobrī Augšdaugavas novada Kalkūnes pagastā VP, veicot kratīšanu pie kāda 1972. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā, atklāja un izņēma ap 350 litriem nelikumīga alkohola. Vīrietis aizturēts, un par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas.

Savukārt 20. oktobrī VP iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros veica divas kratīšanas Rēzeknē un tās novadā, kuru laikā apskatot teritoriju, mājā un saimniecības ēkās, konstatēja, ka tur notiek nelikumīga alkohola ražošana un glabāšana lielos apmēros. Tika izņemti aptuveni 450 litri nelikumīga alkohola, ko bija paredzēts realizēt Rēzeknes pilsētā un novadā. Veicot izmeklēšanas darbības, tika konstatēta divu cilvēku saistība ar iepriekš minēto nelikumīgo alkohola ražotni, tie ir 1989. gadā dzimis vīrietis un 1959. gadā dzimusi sieviete. Šobrīd policija turpina izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 221.2. panta 2. daļas.

Turpinot darbu nelikumīgu akcīzes preču apkarošanā, VP Naujenes pagastā, netālu no dzelzceļa, pamanīja aizdomīgu automobili. Veicot automašīnas apskati, likumsargi atklāja 210 litrus nelikumīgas dīzeļdegvielas. Par notikušo tika uzsākts arī administratīvais process un tiek skaidroti visi pārkāpuma apstākļi.

Kā arī 26. oktobrī Daugavpilī policisti veica kratīšanu kādā 1961. gadā dzimušā vīrieša privātmājas garāžā un viņam piederošajā automašīnā, kur tika konstatētas un izņemtas 156 700 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc 221. panta 1. daļas un tiek turpināta izmeklēšana.

Pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas, proti par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt pēc Krimināllikuma 221.2. panta 2. daļas – par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, draud sods –brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!