Foto: LETA

Pagājušā mēneša nogalē, 23. oktobrī, Valsts policija (VP) Rīgā Krasta ielā apturēja autovadītāju, kurš bija alkohola reibumā un brauca bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. 1994. gadā dzimušais šoferis sākotnēji piedāvāja policistiem 2000 eiro kukuli, taču, saņemot atteikumu, mēģināja atpirkties no atbildības ar 3500 eiro, kā rezultātā policija sāka kriminālprocesu, un aizveda vīrieti uz izolatoru, portālam "Delfi" sacīja policijā.

Vīrietis bija sēdies pie stūres 1,26 promiļu stiprā alkohola reibumā. Tāpat viņš automašīnu vadīja bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un izvairījās no tiesību ierobežošanas soda izciešanas.

Par minēto gadījumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas, 312. panta otrās daļas un 323. panta pirmās daļas.

Līdzīgu situāciju likumsargi piedzīvoja arī 31. oktobrī Ādažu pagastā, kad kāds 1991. gadā dzimis autovadītājs, būdams alkohola reibumā, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, kā rezultātā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu. Vīrietis policistiem piedāvāja 1000 eiro kukuli, bet, saņemot atteikumu, palielināja kukuļa summu līdz 2000 eiro, tādējādi cenšoties izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola saņemšanas. Arī šajā gadījumā policisti vīrieti aizturēja un nogādāja izolatorā.

Par šo pārkāpumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas. Šis Krimināllikuma pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Abos kriminālprocesos izmeklēšanas pabeigtas un šī gada novembrī lietas nodotas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, norāda likumsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!