Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Latgales reģiona policistu un Valsts robežsardzes amatpersonu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, portālu “Delfi” informēja IDB.

Vienlaikus attiecībā pret robežsargu rosināts uzsākt kriminālvajāšanu arī par muitošanai pakļauto preču glabāšanu, pārvadāšanu un realizēšanu lielā apmērā muitas teritorijā.

IDB pirmstiesas izmeklēšanas gaitā guva pierādījumus tam, ka robežsargs muitas teritorijā veica muitošanai pakļauto preču – tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes marķējuma pārvietošanu, realizēšanu un glabāšanu lielā apmērā.

Vienlaikus pirmstiesas izmeklēšanā tika iegūti pierādījumi tam, ka robežsargs un policists legalizēja noziedzīgi iegūtos finanšu līdzekļus vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā, kas saņemti, nelikumīgi realizējot tabakas izstrādājumus bez Latvijas akcīzes nodokļa markām.

IDB pret Valsts robežsardzes un Valsts policijas amatpersonām rosina uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 195. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu – noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana lielā apmērā, kā arī attiecībā pret robežsargu rosināts uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 191.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu – muitošanai pakļauto preču glabāšana, pārvadāšana un realizēšana lielā apmērā muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!