Foto: DELFI
Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 47 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas piecas personas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

No cietušajiem viens bija gājējs.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 257 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 71 par ātruma pārsniegšanu.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir uzsākti četri administratīvo pārkāpumu procesi un 12 kriminālprocesi.

Četriem autovadītājiem par braukšanu stiprā dzērumā, kas pārsniedz 1,5 promiles, automašīnas tiks konfiscētas, bet astoņiem tiks piedzīta to vērtība.

Valsts policijas aprēķini liecina, ka svētku brīvdienās uz Latvijas autoceļiem pieķerti 32 dzērājšoferi, no kuriem 25 bijuši stiprā reibumā, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pastāstīja Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Viņš sacīja, ka aizturēto dzērājšoferu ir nedaudz mazāk nekā pirms gada, tomēr kopumā šis skaitlis joprojām vērtējams kā satraucošs, īpaši, ņemot vērā to, ka šoferi pārsvarā ir informēti par nepatikšanām, kas viņiem draud pieķeršanas gadījumā.

VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšnieka pienākumu izpildītājs Artūrs Smilga intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt!" pieļāva, ka situācija ar sēšanos pie stūres reibumā uzlabosies tad, kad cilvēki sapratīs, ka jaunā kārtība reāli darbojas dzīvē – par braukšanu stiprā reibumā transportlīdzeklis patiešām tiek konfiscēts un patiešām iestājas kriminālatbildība.

Smilgas vērtējumā, izpratne cilvēkiem nāks tad, kad viņi arvien vairāk šādu pieredzes stāstu dzirdēs no sev pazīstamiem cilvēkiem.

Aizvadītajās brīvdienās uz Latvijas ceļiem notikuši 117 satiksmes negadījumi, kuros cietušas kopskaitā 16 personas. Pēc policijas amatpersonu paustā, šī statistika ir līdzīga iepriekšējai gadumijai.

Smagākais no brīvdienās notikušajiem negadījumiem bijis jauniešu izraisīts – seši jaunieši jaungada naktī sakāpuši vienā automašīnā, kas avarējusi un apgāzusies, transportlīdzeklī sēdošajiem gūstot traumas, informēja Smilga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!