Foto: LETA

Pagājušonedēļ Valsts policija (VP) prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu par sievietes slepkavību, kas pagājušā gada maijā tika izdarīta kādā dzīvoklī Rīgā, Bolderājas mikrorajonā, savstarpēja konflikta laikā. Par slepkavību tika aizturēti divi vīrieši, portālu "Delfi" informēja policijā.

Pērn 29. maijā likumsargi saņēma izsaukumu uz Bolderājas mikrorajonu saistībā ar konfliktu vienā no dzīvokļiem.

Ierodoties notikuma vietā, kāpņutelpā policisti atrada 1984. gadā dzimušas sievietes līķi ar divām durtām brūcēm. Policisti noskaidroja, ka līķis ir izmests no kāda dzīvokļa, kur nekavējoties tika veikta iespējamo vainīgo – divu vīriešu, aizturēšana.

Par aizdomās turēto policisti atzina 1967. gadā dzimušu vīrieti, kuram tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Vīrietis ieslodzījumā atradās četrus mēnešus, pēc kā, ar izmeklēšanas tiesneša lēmumu, tika atbrīvots, un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.
Par aizdomās turēto Krimināllikuma 313. panta otrajā daļā paredzētā nozieguma, proti, sevišķi smaga nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu, izdarīšanā tika atzīts 1971. gadā dzimis vīrietis, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Starp iepriekš diviem vīriešiem un sievieti izcēlās konflikts, kura laikā cietušajai izdarīti dūrieni ar nazi, kā rezultātā viņa nomira. Aizdomās turētie, būdami alkohola reibumā, cietušās ķermeni iznesa no dzīvokļa, atstājot kāpņutelpā, pēc kā 1971. gadā dzimušais aizdomās turētais pārvietoja nozieguma rīku – nazi, kā arī sāka uzkopt nozieguma vietu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka bojāgājusī bija ieradusies notikuma vietā, lai aizstāvētu savu draudzeni, ar kuru vienam no aizdomās turētajiem vīriešiem bija izcēlies strīds. Un bojāgājusī sieviete iepriekš nav pazinusi šos vīriešus.

Par slepkavību paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt par nozieguma pēdu slēpšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Pagājušā gada 30. decembrī policisti pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā un nodeva to Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai, kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!