Foto: Valsts policija
Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Liepājā aizturēja kādu Lietuvas pilsoni, kurš atradās starptautiskajā meklēšanā par narkotisko vielu realizāciju un viņa īpašumos konstatēja lielu daudzumu narkotisko vielu, tostarp piecus kilogramus izžāvētas marihuānas, portālu “Delfi” informēja VP.

Pagājušā gada 19. decembrī policija veica kratīšanu kādā dzīvoklī Liepājā, kur konstatēja lielu daudzumu narkotisko un psihotropo vielu. Vīrieša īrētajā dzīvoklī tika konstatēti vairāk nekā piecus kilogramus izžāvētas marihuāna, vairāk nekā 280 gramus tramadola, kā arī kokaīns un amfetamīns.

Transportlīdzeklī tika atrastas iepriekš minētās vielas, taču mazākos daudzumus un jau sagatavotas, visticamāk, realizācijai. Izņemtās vielas ir nodotas ekspertīzei, lai noteiktu precīzu svaru un sastāvu. Narkotiskās un psihotropās vielas tika realizētas Liepājā un citviet Latvijā.

Vīrietis atradās starptautiskajā meklēšanā par narkotisko vielu realizāciju Lietuvas teritorijā un, uzturoties Latvijā, slēpa identitāti, izmantojot viltotus dokumentus, kas, saskaņā ar Krimināllikumu, ir noziedzīgs nodarījums.Vīrietis izdarīto atzīst un ar policiju sadarbojas.

Viņam šobrīd uz izmeklēšanas laiku ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Likumsargi turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!