Foto: LETA

5. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 41 likumpārkāpēju, tostarp uz ārējām robežām 27 robežpārkāpējus, aizturēta viena meklēšanā esoša persona, ziņo Valsts robežsardze.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā no Londonas Latvijā ieceļojis Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

Ieceļošana Latvijā liegta 14 ārzemniekiem. Vientuļu, Terehovas, Silenes, Grebņevas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas, vienam Baltkrievijas, vienam Tadžikistānas, vienam Krievijas un vienam Indijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas un diviem Gruzijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl diviem Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Uzbekistānas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika sākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Savukārt izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem. Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu un viens uz Edinburgu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām – četriem Latvijas, trīs Baltkrievijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Serbijas, vienam Ukrainas un vienam Vācijas pilsonim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!