Foto: Valsts policija

Otrdien Valsts policija (VP) Aizkraukles novadā, Sērenes pagastā pamanīja nepārliecinoši vadītu automašīnu, tādēļ lēma to apturēt, taču dzērušais autovadītājs uzsāka bēgšanu. Vēlāk noskaidrojās, ka viņa mašīnā ir nelegālās cigaretes, portālu "Delfi" informēja VP.

Policija mašīnu apturēja un pret vīrieti uzsāka kriminālprocesu un trīs administratīvo pārkāpumu procesus.

24. janvārī ap pulksten 10.20 policisti patrulēja Sērenē, kur pamanīja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs to vadīja nepārliecinoši, kas radīja aizdomas, ka viņš atrodas alkohola reibumā.

Likumsargi ieslēdza gaismas un skaņas signālu un pa skaļruni pieprasīja transportlīdzekli apturēt ielas malā, taču vīrietis turpināja kustību, ignorējot prasību apstāties. Visbeidzot vīrietis apturēja automašīnu un notikuma vietā policija noskaidroja, ka viņam nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesības un viņš braucis pie stūres, būdams 1,24 promiļu reibumā.

Notikuma vietā vīrietis no kabatas izņēma cigarešu paciņu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām. Tāda pati cigarešu paciņa tika atrasta automašīnas salonā. Tāpat konstatēts, ka viņam nebija līdzi personu apliecinoša dokumenta.

VP pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām. Tāpat pret viņu ir uzsākti trīs administratīvo parāpumu procesi par nepakļaušanos policijas prasībai apturēt mašīnu, kā arī par tādu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, kuri nav marķēti ar Latvijas akcīzes nodokļa markām un par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt personu apliecinoša dokumenta.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā, soda brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!