Foto: Privātais arhīvs

Līvajs Amareins ar laulāto partneri un vēl vienu draugu 4. maija vakarā Daugavpilī sastapās ar kādu vīrieti, kurš lūdzis telefonu, lai piezvanītu. Redzēdams, ka telefona fona attēlā ir bilde ar vīrieti, viņš sācis provocēt, uzdodot jautājumus par seksuālo orientāciju. Saņemot apstiprinošu atbildi par homoseksuālām attiecībām, vīrietis piekāvis Līvaju. Sitienus saņēma arī viņa laulātais, portālam "Delfi" norāda cietušais.

Līvajam sita pa seju un galvu. “Acis ir pārsistas, deguns asiņoja līdz rītam. Lūpas pārsistas, mutē veidojas iekaisums. Man arī iesita pa ausi, un kopš tā laika ar to īsti labi nedzirdu. Mani veda uz slimnīcu, kur konstatēja, ka kauli nav lauzti. Nevaru normāli pastaigāt, visu laiku trīcu,” pauž cietušais.

Uzbrucējs bijis viens, taču viņa kompānijā bija vēl viens cilvēks, kurš traucēja izsaukt policiju. Abi esot vecumā ap 25. Sitējs esot teicis, ka tādiem cilvēkiem kā viņiem [seksuālajām minoritātēm] Daugavpilī nav vietas. Draudēja, ka būs izrēķināšanās, ja viņi ies sadevušies rokās.

“Izskatās, ka policija strādā diezgan haotiski. Uz vietas visi teicām, ka redzējām šo uzbrucēju, taču tagad policija prasa, vai šo cilvēku varot atpazīt. Tāpat policija prasīja mana drauga numuru, lai gan iepriekš visus mūsu telefona numurus pierakstīja. It kā visiem datiem bija jābūt. Jebkurā gadījumā viņi strādā un darbojas, tikai kaut kādas detaļas izskatās haotiski,” pauž Amareins.

Viņš norāda, ka sākumā bija uzsākts administratīvais process, taču tajā pašā vakarā policija informējusi par kriminālprocesa sākšanu.

Policija vērtēs naida pazīmes

Kā portālam “Delfi” norāda Valsts policijas (VP) pārstāve Lāsma Kursīte, šajā gadījumā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas jeb par ar huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus.

Likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat likumsargi vērtēs, vai noziegumā nav saskatāmas naida pazīmes, norāda Kursīte. Viņa arī norāda, ka policija noskaidrojusi vainīgā cilvēka identitāti. No plašākiem komentāriem VP atturas.

Latvijas Televīzija pirmdienas vakarā vēstīja, ka policija uzbrucēju jau ir identificējusi, bet viņš vēl nav aizturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!