Foto: Valsts policiija

Arī aizvadītajā naktī norisinājās 5. maijā Rogovkā pazudušās Justīnes Reinikovas meklēšanas darbi, taču tie bija nesekmīgi. Valsts policija (VP) šobrīd izstrādā jaunu meklēšanas taktiku, taču esošie meklēšanas darbi netiek pārtraukti, lasāms VP tviterī publicētajā paziņojumā.

Likumsargi norāda, ka kopš meitenes pazušanas VP sadarbībā ar citiem dienestiem vairākkārt pārmeklējusi apkārtni, tostarp akas un ūdenstilpnes.

Pirmdien Justīnes meklēšanā piedalīsies VP un valsts robežsardze, kā arī tiks izmantots robežsargu helikopters. Notikuma vietā policija koordinē meklēšanas pasākumus, tostarp brīvprātīgo iesaistīšanos, taču šobrīd lielāks brīvprātīgo skaits nav nepieciešams.

Nepieciešamības gadījumā VP sola ziņot par vajadzību pēc brīvprātīgajiem.

VP joprojām rūpīgi pārbauda visas versijas, taču kā pamatversija ir izvirzīta, ka Justīne pašrocīgi pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā.

Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums ir 124 centimetri, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas.

Valsts policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110.

Valsts policijā svētdienas vakarā portāls "Delfi" uzzināja, ka, sadarbībā ar Valsts robežsardzi, Zemessargiem, organizāciju "K9 SOS cilvēku meklēšana", "Bezvēsts.lv" un brīvprātīgajiem arī svētdien visas dienas garumā veikti plaši pazudušās Justīnes meklēšanas pasākumi.

Jau ziņots, ka Kopš Justīnes pazušanas brīža ir vairākkārt pārmeklēta teritorija jau 20 kilometru apkārtnē no meitenes pazušanas vietas, ar ūdens dronu palīdzību pārbaudītas tuvākās ūdenstilpes, izsūknēti dīķi.

"Diemžēl pagaidām meklēšanas pasākumi ir bez panākumiem," atzīst policijā.

Arī svētdien meklēšanas pasākumos piedalījies liels brīvprātīgo skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!