Foto: DELFI
Sestdien, 20. maijā, Imantas 69. pamatskolā kāds skolēns, iespējams, draudējis ar nazi diviem trešklasniekiem, portālam "Delfi" pauda bērna māte, kas ar iesniegumu vērsās Valsts policijā (VP), kur par notikušo sākusi resorisko pārbaudi.

VP pārstāve Elīna Priedīte apstiprināja, ka šāds iesniegums saņemts un sākta resoriskā pārbaude.

3. klases skolnieces māte vērsās pie mediju pārstāvjiem, cerībā vērst sabiedrības uzmanību uz situāciju, kurā viņas meitai draudēts ar nazi no dažas klases vecāka zēna par to, ka bērni nav atsaukušies viņa aicinājumam pieskatīt viņa mantas. Incidents noticis skolas garderobē, un pieaugušie un skolas darbinieki notikušo neredzēja.

Meitenes māte pauda sašutumu par skolas reakciju, jo virzība naža vicinātāja noskaidrošanā līdz šim ir bijusi tikai viņas iniciatīva – pirmdien viņas meitai parādīti attēli ar skolēniem, lūdzot atpazīt uzbrucēju, taču skolas vadība par notikušo uzzinājusi tikai pēc viņas zvana vēlāk. Sieviete nav arī saņēmusi ziņu no policijas par izmeklēšanas virzību.

"Pirmdien, protams, mani tirdīja ziņkāre un stress par ģimeni, tādēļ piezvanīju klases audzinātājai. Viņa neko par šo nezināja. Ap četriem pēcpusdienā nolēmu piezvanīt skolas direktorei, un viņa nemaz nebija informēta. Uzzināja to no manis," pauda satrauktā māte, paužot, ka šī situācija ir ļoti nopietna.

Skola: nazi neviens nav redzējis

Kā portālam "Delfi" norāda Rīgas 69. pamatskolas vadība, tā pauž, ka ir informēta par notikumu un ir noskaidrojusi visus trīs iesaistītos skolēnus -– divas 3. klases meitenes un 5. klases puisi.

"Mātes iesniegumā minētā 3. klases skolniece bija kopā ar klasesbiedreni. Starp skolēniem bijusi saruna. Meitenes no puiša atradās vismaz 5 metru attālumā. Nav ziņu, ka bijis konflikts. Klasesbiedrene nav redzējusi draudus ar nazi. Citu liecinieku situācijai nav," pauž skolas direktore Nora Smilga.

Tāpat Smilga portālam "Delfi" norāda, ka mātes iesniegumā minētā notikuma vieta nesakrīt ar skolēnu sniegto informāciju, un pauž, ka sadarbojas ar Valsts policiju un ir sniegusi visu nepieciešamo informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!