Foto: LETA

Valsts policija (VP) šī gada martā par patvaļīgu dižozola nociršanu pērn Mārupē aizturēja vienu aizdomās turēto personu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Elīna Priedīte.

Aizturētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

"Šobrīd turpinās aktīva izmeklēšana un plašākus komentārus nevaram sniegt," informēja policijas pārstāve.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pērn, 26. oktobrī VP tika saņemta informācija par valsts nozīmes aizsargājama dižozola nozāģēšanu Mārupē, Kantora ielā.

Policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 114. panta – par īpaši aizsargājamo dabas teritoriju iznīcināšanu vai bojāšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums.

VP aicināja atsaukties aculieciniekus, kuri 26. oktobrī atradās pie Mārupes Valsts ģimnāzijas esošām autobusu pieturām un netālu no tām, kā arī, ja ir redzējuši pašu koka nozāģēšanas faktu vai, ja ir pieejama jebkāda izmeklēšanai noderīga informācija, zvanot policijai pa tālruņa numuru 110.
Kā vēstīts iepriekš, Mārupes novada pašvaldības policija saņēmusi informāciju par iespējamu prettiesisku rīcību, nozāģējot valsts nozīmes aizsargājamu dižozolu Kantora ielā.
Pēc notikuma vietas apsekošanas informācija par iespējamo noziedzīgo nodarījumu esot nodota Valsts policijai un Dabas aizsardzības pārvaldei (DAP).

Nozāģētā dižozola tuvumā noris rindu māju projekta "Dižozolu nami" būvdarbi. Kā toreiz norādīja domē, apkārtējo māju iedzīvotāji gada sākumā ir vērsušies pašvaldībā, DAP un citās atbildīgajās instancēs, cenšoties panākt, lai dižozols būvdarbu laikā netiktu skarts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!