Foto: LETA
Svētdien, 23. jūlijā, ap pulksten 13.45 no Rīgas Centrālcietuma aizbēdzis 1993. gadā dzimušais Māris Kovaļovs, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Vīrietis atradās ieslodzījumā par slepkavības mēģinājumu.

Vīrietis ir aptuveni 1,70 metrus garš, bija ģērbies tumšos šortos un kreklā, tumšos apavos ar gaišu zoli. Vīrietis, pārvietojoties, iespējams, klibo.

Valsts policijā uzsākti plaši personas meklēšanas pasākumi un ir izsludināti "Slazdi" visā valstī, kuru laikā var tikt ierobežotas citu personu ikdienas gaitas, kā arī pārmeklēti transportlīdzekļi, un citas darbības personas meklēšanai.

Ieslodzījuma vietu pārvalde (IVP) norāda, ka izmeklēšanas interesēs plašāka informācija par notikušā apstākļiem šobrīd netiek sniegta, vien piebilst, ka personai bēgšanas laikā, iespējams, radušies savainojumi, kā rezultātā vīrietis pārvietojoties, iespējams, klibo.

Notikušo bēgšanu konstatējusi ieslodzījuma vietas apsardze, kas nekavējoties par to ziņojusi atbildīgajiem dienestiem.

Par bēgšanas faktu ir uzsākts kriminālprocess un IVP tiks uzsākta dienesta pārbaude, kuras ietvaros tiks vērtēti notikušā apstākļi un amatpersonu rīcība.

Valsts policija aicina rūpīgi aplūkot vīrieša fotoattēlus un nekavējoties ziņot, zvanot pa tālruni 110, ja manāt vīrietim līdzīgu personu, kā arī, ja ir zināma Kovaļova iespējamā atrašanās vieta.

Policija vērš uzmanību, ka persona var būt bīstama – nekādā gadījumā nemēģināt vīrieti aizturēt pašiem, bet nekavējoties ziņot policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!