Foto: Shutterstock
No Rīgas Centrālcietuma svētdien izbēgušo 1993. gadā dzimušo Māri Kovaļovu dažu stundu laikā ir izdevies aizturēt, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Iekšlietu ministra Māra Kučinska (AS) preses sekretārs Andrejs Vaivars pavēstīja, ka bēglis aizturēts ap plkst.18 Rīgā, Sarkandaugavas apkaimē, Sīmaņa ielā 3a. Līdz ar to plkst.18.10 meklēšanas operācija "Slazdi" visos Latvijas reģionos pārtraukta.

Lai Kovaļovu notvertu, Valsts policija sāka plašus meklēšanas pasākumus visas valsts mērogā, izsludinot operāciju "Slazdi". Gan Rīgā, gan attālākos reģionos tika apturētas un pārbaudītas automašīnas, tādēļ daudzviet veidojās gari sastrēgumi. Kā Latvijas Televīzijai atzina iekšlietu ministrs Kučinskis, informācija par bēgli jau bija nodota arī Lietuvas un Igaunijas kolēģiem, kuri arī bija sākuši transportlīdzekļu pārbaudi.

Jau ziņots, ka svētdien, 23. jūlijā, ap pulksten 13.45 no Rīgas Centrālcietuma aizbēdzis Kovaļovs, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Vīrietis atradās ieslodzījumā par slepkavības mēģinājumu.

IeVP iepriekš norādīja, ka personai bēgšanas laikā, iespējams, radušies savainojumi, kā rezultātā vīrietis pārvietojoties, iespējams, klibo.

Notikušo bēgšanu konstatējusi ieslodzījuma vietas apsardze, kas nekavējoties par to ziņojusi atbildīgajiem dienestiem.

Par bēgšanas faktu ir uzsākts kriminālprocess un IeVP tiks uzsākta dienesta pārbaude, kuras ietvaros tiks vērtēti notikušā apstākļi un amatpersonu rīcība.

Kučinskis pateicas Valsts policijai par ieguldīto darbu un operativitāti, notverot izbēgušo personu, savukārt Valsts policija izsaka pateicību visiem, kuri bija iesaistīti meklēšanas pasākumos, tajā skaitā IeVP, Rīgas Pašvaldības policijas amatpersonām, plašsaziņas līdzekļiem un arī iedzīvotājiem, kuri ziņoja par vīrieša iespējamo atrašanās vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!