Foto: LETA

Rīgas pilsētas tiesa 5. septembrī turpināja skatīt advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietu, kurā apsūdzēti uzņēmēji Mihails Uļmans, Aleksandrs Babenko, kā arī Krievijas pilsonis Viktors Krivošejs. Šajā tiesas sēdē prokuratūra trijotnei nolasīja apsūdzību, no kuras izriet, ka pirmā reize, kad Krivošejam apsolīta atlīdzība par Bunkus slepkavību, bijusi jau 2016. gadā.

Prokuratūras ieskatā, Uļmanam jau 2016. gadā radās doma nogalināt Mārtiņu Bunku. Šāda doma Uļmanam bija, jo viņš bijis neapmierināts ar Bunkus darbību SIA "Rego Trade" maksātnespējas procesā, kura rezultātā ievērojams līdzekļu apjoms tiktu piedzīts arī no paša Uļmana.

Attiecīgi 2016. gadā Uļmans un Babenko vienojās ar Genādiju Vaļaginu, ka viņš palīdzēs organizēt Bunkus slepkavību. Jāatzīmē, ka kriminālprocess pret Vaļaginu ir izbeigts, jo viņš tika nogalināts pērn martā.

Izmeklētāji uzskata, ka Uļmans un Babenko kopumā bija gatavi maksāt 300 000 eiro, lai nogalinātu Bunkus. No šīs naudas 100 000 pienāktos organizatoram – Vaļaginam –, bet atlikušie 200 000 eiro izpildītājam – Krivošejam.

Pirmais mēģinājums

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!